Mezoterapi, Dr. Michel Pistor tarafından ilk olarak 1952 yılında estetik amaçla yapılan tıbbi bir uygulamadır. Cilt altında bulunan elastin ve kolajen gibi yapıları uyarır ve bu bölgedeki kan ve lenfatik dolaşımı düzenler.
Dünya genelinde cilt yenileme ve saç tedavisi için kullanılan bu yöntem, aynı zamanda mezoterapi nedir sorusunun da en güzel cevaptır. Çeşitli deri hastalıklarının tedavisi, yara izleri ve bölgesel zayıflamada de etkilidir. Bunun yanı sıra Anti-aging, vücut çatlakları ve selülitleri ve lekeler içinde kullanılmaktadır.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi nasıl yapılır? Sorusunun cevabı; derinin orta tabakasına vitaminler, aminoasitler, enzimler ve minerallerin, mikroenjeksiyon yöntemiyle uygulamasıdır. Bu maddeler tek başlarına ya da tüm bu maddelerin karışımları şeklinde uygulanabilmekte ve enjekte edilecek maddeler, kişinin ihtiyaçlarına göre belirlenmektedir. Küçük miktarlarda ve direk problemli bölgeye uygulanır.
Mezoterapi Hangi Durumlarda Uygulanır?
-Akut ve kronik ağrıların giderilmesinde,
-Saç dökülmesi ve kellik gibi saç tedavilerinde,
-Selülit tedavisinde,
-Kilo kaybında,
-Güneş lekelerinin tedavisinde,
-Gözaltı morlukları ve torbalarında,
-Cilt yaşlanması ve cilt sarkmalarında,
-Derideki pigment yetersizliğinde,
-Fibromiyoloji’de,
-Deri çatlaklarında.
Mezoterapi Tedavisinin Etkisi Ne Zaman Görülmeye Başlar?
Rahatsızlığın durumuna göre; kişinin yaşı ve cilt yapısı da göz önüne alındığında, 2. veya 3. seanstan sonra tedavinin etkileri görülmeye başlar.
Mezoterapinin Yan Etkileri Var mıdır?
Enjeksiyon uygulanan bölgede hafif morluklar ve kızarıklıklar olabilir. Genellikle 1 ya da 2 gün sonra kendiliğinden ortadan kaybolur.